بیش از 5 سال از آغاز به کار طرح انتقال گاز دامغان به نکا از مسیر سمنان - کیاسر - ساری با هدف حل مشکل افت فشار گاز شمال می گذرد اما این طرح تا کنون به دفعات و به دلایل مختلف متوقف شده و مجددا از سر گرفته شدتا اینکه در سال جاری در مناطق کیاسر و گرماب شاهد شروع دوباره کار آماده سازی مسیر توسط پیمان کاران این طرح بودیم که شیوه کار آنهادر روستای خودمان (وناجم ) داستانی دارد که عرض می کنیم.

حدود 4 ماه قبل از طریق شورای محل با خبر شدیم که قرار است جهت انتقال لوله گاز از مسیر شالیزاری روستا ، پیمانکاران طرح نشستی با صاحبان زمین و شورای اسلامی محل داشته باشند و پس از توجیه توسط پیمانکاران مربوطه اقدام به تسطیح و حفر کانال نمایند.در شرایطی که همگان منتظر اطلاع رسانی جهت برگزاری نشست بودند حوالی ظهر یک روز (اواخر آبان ) با خبر شدیم که بولدزرهای پیمانکار مربوطه بدون هماهنگی با صاحبان زمین اقدام به تخریب زمین ها ، فنس ها و توری های دور زمین ها و تاسیساتی که در مسیر طرح مربوطه قرار داشتند نمودند که این عمل موجب ناراحتی کشاورزان زیان دیده ای شد که بسیاری از آنها تنها منبع درآمد و روزی آنها همین زمین ها بودند و در تماس با شورای محل درخواست گفتگو با مسئولین مربوطه را نمودند.

عصر همان روز تقریباً همه ی صاحبان زمین ها به هر طریق ممکن خود را به محل نشست در روستا رساندند و جلسه ای  با دو تن از پیمانکاران این طرح در منزل آقای حاج محمد رمضانی برگزار شد . در این جلسه یکی از این پیمانکاران(که فعلاً از ذکر نام آنها صرف نظر می کنیم ) با حالتی سرشار از شرمندگی و خجالت ، این عمل را حاصل اشتباه و اقدام خودسرانه راننده بولدزر مربوطه دانست که باور آن اگر چه بسیار دور از ذهن می نمود اما زبان چرب و نرم و شیرین آقایان موجب فروکش کردن خشم و ناراحتی صاحبان زمین ها شد.

در این جلسه فرم هایی توسط پیمانکاران بین صاحبان زمین ها توزیع شد که شامل فیلد هایی برای مشخصات زمین ها و شماره حساب صاحبان زمین بود و مقرر شد که کشاورزان پس از پر نمودن فرم ها آنها را از طریق شورای محل به پیمانکاران عودت دهند و همچنین کارشناسی از جانب کشاورزان جهت ارزیابی قیمت زمین ها با همکاری کارشناس شرکت گاز تعیین گردد  تا مشخص نشدن قیمت زمین ها اقدام جدیدی از جانب پیمانکاران بر روی زمین ها صورت نگیرد.

فردای آنروز با خبر شدیم که پیمانکاران مربوطه که گویا جز به جیب خودشان به فکر چیز دیگری چون مشکلات کشاورزان بیچاره و حتی ملی بودن طرح نیستند با همین ترفند (انداختن تقصیر ها به گردن راننده بولدزر بیچاره که ظاهراً از هموطنان آذری بود ) اقدام به تخریب اراضی روستاهای همجوار مانند قادیکلا و خالخیل نمودند.

این قصه ادامه داشت تا چند روز بعد که خبر دادند که فردا قرار است که ادوات راهسازی جهت تسطیح مسیر مربوطه به شالیزاری روستا ما بیایندو این خلاف تعهدات جلسه مشترکمان بود.حوالی ساعت 7 صبح همراه با گروهی از کشاورزان در مسیر شالیزاری مربوطه بودیم که از طریق تلفن خبردار شدیم که گریدرهای شرکت شبانه اقدام به تسطیح زمین شماری از اهالی کردند که این امر گویای عدم صداقت و عدم پایبندی به تعهدات از جانب پیمانکاران بود.

در بدو ورود از راننده علت این اقدام را جویا شدیم که خود را بی تقصیر دانست و گفت که از جانب پیمانکاران دستور کار مربوطه را گرفته است.در تماسی که شورای محل با یکی از پیمانکاران طرح داشتند درخواست بحث و گفتگو با ایشان در محل شالیزاری داده شد که با موافقت ایشان همراه شد اما تا یکساعت پس از اثری از شخص مربوطه یا سایر همکارانش نشد که در تماس دوباره مقرر شد که کشاورزان به بخشداری چهاردانگه واقع در کیاسر رجوع کنند و از جانب شرکت مربوطه هم نمایندگانی به بخشداری بیایند تا درباره مشکل مربوطه تبادل نظر گردد.

با حضور کشاورزان در بخشداری و بیش از یک و نیم ساعت انتظار و علیرغم تماس های مکرر شورای محل و آقای احمدی دهدار مربوطه مسئولین شرکت مربوطه زحمت حضور در بخشداری را به بهانه نداشتن ماشین به خودشان ندادند و این جلسه با حضور بخشدار و دهدار برگزار شد.

در این جلسه آقای امینی بخشدار محترم چهاردانگه ضمن توجیه طرح و اهمیت آن برای کشور و منطقه از کشاورزان حاضر درخواست همکاری نموده و ضمن ابراز ناراحتی از اقدام خودسرانه آنها در تسطیح زمین های کشاورزی که ظاهراً خلاف توافقات قبلی آنها با بخشدار هم بود قول دفاع از حقوق کشاورزان را دادند.کشاورزان حاضر نیز با توجه به ملی بودن طرح قول همکاری با مسئولین را داده و ضمناً خواهان احقاق حقوق از دست رفته از جانب بخشداری شدند.

در ادامه جهت روشن شدن ماجرا همراه با گروه کشاورزان به دفتر پیمانکاران مربوطه در منطقه ذوب آهن کیاسر مراجعه کردیم که یکی از آنها باز هم با حالتی خجالت زده از عدم حضور در سر زمین ها و بخشداری به دلیل نداشتن ماشین عذرخواهی نمود و سعی در آرام نمودن اهالی که از اقدام بدون اطلاع و خودسرانه آنها در تسطیح  زمین ها ناراحت بودند را داشت . اما همکار جوانتر آنها که تجربه گفتگو در شرایط اینچنینی را نداشت سعی کرد که با ترساندن کشاورزان از عواقب دفاع از حق خویش و اینکه صاحبان زمین بر اساس قانون اجازه ممانعت از اجرای بدون اجازه عملیات توسط پیمانکاران را ندارند ، لایحه تملک اراضی را مصداق سخنان تهدید آمیز خویش قرار داد و در پاسخ به اعتراض نگارنده این سطور ، اینجانب را به مطالعه لایحه فوق الذکر در اینترنت توصیه کرد.توصیه ای که شاید بیش از همه به زیان جوان کم تجربه و دوستان پیمانکارش شد چرا که اینجانب همان شب لایحه تملک اراضی را از طریق اینترنت دریافت نمودم که شما هم می توانید لایحه تملک اراضی را از اینجا دریافت نمایید.

فردای آنروز که طبق هماهنگی با پیمانکاران جهت متراژ مجدد برخی از زمین ها به شالیزاری روستا رفتیم ماده 8 این لایحه را برای همان پیمانکار جوان خواندم که به شرح ذیل بود :

(( تصرف اراضی ، ابنیه و تاسیسات و خلع ید مالک قبل از انجام معامله و پرداخت قیمت ملک یا حقوق مالک مجاز نمی باشد...)) که شخص مربوطه که ظاهراً انتظار  این جدیت را از جانب من نداشت فی الفور گفت :ماده 9 رو بخون .

ماده 9 این لایحه را که به شرح ذیل بود برایش خواندم :

((در صورتیکه فوریت اجرای طرح با ذکر دلایل موجهبه تشخیص وزیر دستگاه اجرایی ضرورت داشته باشد ، به نحوی که عدم تسریع در انجام طرح موجب ضرر و زیان جبران ناپذیری گردد دستگاه اجرایی می تواند قبل از انجام معامله قطعی و با تنظیم صورتمجلس وضع موجود ملک با حضور مالک یا نماینده وی و در غیاب او و نماینده دادستان و کارشناس رسمی نسبت به تصرف و اجرای طرح اقدام نماید لکن دستگاه اجرایی موظف است حداکثر تا سه ماه از تاریخ تصرف نسبت به پرداخت یا تودیع قیمت عادله طبق مقررات این قانون اقدام نماید.

 هنوز جمله ام تمام نشده بود که طرف با دستپاچگی گفت :دیدی بر اساس این ماده می تونستیم بدون اجازه شما اقدام به تخریب اراضی کنیم که در پاسخش گفتم : اول اینکه فوریت طرح رو باید وزیر تون تشخیص بده و اعلام کنه ...  جواب داد : وزیر طی نامه ای اجرای فوری طرح رو ضروری دونستن که نامه وزیر در دادگستری کیاسر موجود است .

 و گفتم ثانیاً در صورت درخواست وزیر و اقدام دستگاه مربوطه حداکثر تا ظرف 3 ماه باید قیمت ملک مورد معامله به مالک آنها پرداخت شود ، آیا شما در این بازه زمانی پول صاحبان زمین را به آنها پرداخت می کنید؟ که شخص مورد نظر قویاً گفتند که صد در صد در این مدت پول ها را به صاحبان آنها پرداخت می کنیم.

و اکنون بیش از 4 ماه است که از آغاز تخریب اراضی توسط پیمانکاران مربوطه می گذرد اما نه از پول خبری هست و نه کسی اقدام به حمایت از کشاورزان بیچاره می نماید و پیمانکاران مربوطه زمین های شالیزاری روستاهای همجوار را با ترفند های مشابه ، یکی پس از دیگری تخریب و از پاسخگویی به کشاورزان و صاحبان زمین ها به شیوه های مختلف سر باز می زنند.

امیدواریم که سطور نگاشته شده موجب بیدار باش مسئولین شهرستانی و منطقه ای که  خویش را به خواب زده اند و حمایت از حقوق بیچارگان و محرومان را فراموش کردند شود و هم حق و حقوق کشاورزان بیچاره را به آنها پرداخت نموده و هم جهت تسریع در اجرای طرح اقدامات موثری انجام دهند.

تصاویر زیر بخشی از زمین های تخریب شده مورد نظر را نشان میدهد.

 


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 17 اسفند 1392برچسب:, | 1:0 | نویسنده : عباس رمضانی وناجمی |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • ستاره تبریز